Rimelig leiebil i ulike land

Pris på leiebil varierer veldig fra land til land. Dette har selvsagt med generelt prisnivå og ulike valutaer å gjøre. Utviklingsland og mindre industrialiserte land har gjerne lavere priser på det meste, inklusivt leiebil. Der kan også komfort og sikkerhet være ganske annerledes enn i sikre, trygge Norge.

Nettavisen har en artikkel om rimelig leiebil, der de gir en del tips. De mener en får de rimeligste leiebilene om du bruker en webside med nettagent, slik som CarTrawler og www.leiebilen.no. Disse sidene tråler gjennom en mengde bilutleiefirmaer og setter funnet opp i en tabellform for deg. En annen viktig regel er at du bestiller tidlig. Leiebil blir dyrere jo nærmere du kommer utleietidspunktet. Helgeleie er ofte billigst, de forretningsdrivende skrur prisen opp og de vil gjerne ha bil på hverdager.
jpeg2
Her er en del andre regler som kan være grei å følge:

Prøv å unngå å leie bil fra flyplass. Leiebilfirmaene må betale en avgift på flyplassen.

Sjekk forskjellige leielengder. Noen ganger kan en uke være billigere enn fem dager.

Sjekk ulike bilkategorier. Det kan av og til lønne seg å gå opp en klasse og sjekke dieselbil.

Hente og levere alltid bilen på samme sted. Prisen går sterkt oppover hvis du ikke gjør det.

Fyll drivstoff før du leverer tilbake bilen. Utleiefirmaene tar skyhøye priser for å fylle tanken din.

Bestill ekstrautstyret på forhånd, og ta med egen GPS. Det å leie GPS er dyrt, men det å fly med barneseter kan også være det. Bestill uansett det du trenger på forhånd. Bestill med kredittkort. Da er du også godt forsikret også.

jpeg3
Erfaringsmessig er leiebil relativt rimelig i USA. Det er billigere i Sør-Europa enn i Nord-Europa. Norge er et av de dyreste landene.Det er også dyrt med leiebil på Island.

Priser på leiebil kan ofte ha sammenheng med generelt prisnivå i landet du besøker. Dinside.no hadde en sjekk på 42 ulike feriedestinasjoner i januar 2018. Her er det Bulgaria som er rimeligst i Europa, og Japan kommer faktisk gunstigst ut i Asia. Prisene i Karibien har falt med over 20 % de siste årene, så her kan du også skaffe deg rimelig leiebil.

Billig Leiebil: Andre land som kommer svært godt ut i sammenligningen er Portugal, Tsjekkia, Sør-Afrika, Spania og Tyrkia. Utenfor Europa er Vietnam, Indonesia, Kenya, USA og Sri Lanka rimelige feriemål der du også mest sannsynlig kan skaffe deg rimelig leiebil.

God tur!

jpeg4

Leave a comment